کشف عنصر115
.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
کشف عنصر ۱۱۵ جدول تناوبی
یک گروه بین‌المللی از دانشمندان به سرپرستی محققان سوئدی وجود عنصر ناشناخته‌ای با عدد اتمی ۱۱۵ را تایید کردند.
مرجع : yjc.ir
 
کشف عنصر ۱۱۵ جدول تناوبی
 
عرش نیوز:در ماه آگوست سال گذشته عنصر فوق سنگین "اونانپنتیوم” واقع در جایگاه ۱۱۵ جدول تناوبی، تایید شد.این عنصر دارای قابلیت پرتوزایی و عمر آن کمتر از یک ثانیه است و سپس به اتم های سبک تر تجزیه می شود.
 
این عنصر با عدد اتمی ۱۱۵ یکی از سنگین ترین عناصر شیمیایی هست که تا به حال کشف شده ، قرار شده سه عنصر دیگر هم به جدول تناوبی اضافه شوند. این سه عنصر شماره های ۱۱۰، ۱۱۱ و ۱۱۲  هستند که به ترتیب دارمشتادتیوم، رونتگنیوم, کپرنیسیوم نامیده شده اند.
 
حالا این تغییرات را معلمهای شیمی باید فرا بگیرند زیرا عناصر جدیدی به جدول تناوبی اضافه می شوند.محققان دانشگاه لوند در سوئد، شواهد جدیدی برای تایید وجود عنصر فوق سنگین با عدد اتمی ۱۱۵ یافته اند. عدد اتمی نشان دهنده تعداد پروتونها در هسته اتم است. محققان روس در سال ۲۰۰۴ این عنصر را برای اولین بار کشف کرده بودند اما این آزمایش اثباتی برای وجود این عنصر هست. این نوع عناصر در طبیعت وجود ندارند و در آزمایشگاه ساخته می شوند و البته پایداری بالایی هم ندارند. در وب سایت این تحقیق اعلام شده است که کاربرد عملی این عنصر تقریبا غیرممکن است. ولی مطالعه آن، ممکن است  دانش بیشتری از ابتدای خلقت را آشکار کند. 
 
دانشمندان سوئدی در مرکز تحقیقات یونهای سنگین هلمهولتز در آلمان موفق به این کشف شدند.
دیرک رودولف محقق و پروفسور فیزیک اتمی دانشگاه لوند گفته که در طول این آزمایش سه هفته ای ۳۰ عدد از آنها را مشاهده کرده اند. بیشترین عدد اتمی از عنصری که در طبیعت وجود دارد مربوط می شود به اورانیوم که ۹۲ پروتون در هسته اش دارد، هرچند که مقادیری از پلوتونیوم و نپتونیوم هم به صورت طبیعی مشاهده شده است.
 
این عنصر رادیواکتیو هنوز به صورت رسمی نامگذاری نشده و فعلا به صورت "اونانپنتیوم” (یک-یک- پنج) – ترکیبی از لغات لاتین و یونانی- نامیده می شود. این عنصر بی ثبات هست و کمتر از یک ثانیه طول می کشد که به اتمهای سبک تر تجزیه شود. برای ساختن اونانپنتیوم، در محیط آزمایشگاهی، محققان یک پرتو خیلی سریع از کلسیم -که دارای ۲۰ پروتون می باشد -را به یک لایه فیلم از امرسیوم -که دارای ۹۵ پروتون هست- برخورد می دهند. وقتی که هسته اتمهای عناصر بهم خوردند، تعداد کمی از آنها درهم آمیخته می شوند و اتمهایی با طول عمر بسیار کم تولید می کنند که ۱۱۵ پروتون دارند.
 
برای مشاهده این اتمهای فوق سنگین، دانشمندان باید از آشکارسازهایی مخصوص شبیه به امواج اشعه ایکس استفاده کنند که فرم پاشندگی آنها را مشخص کند. تمام عناصر با تعداد پروتون بالا به صورت مصنوعی در فرایندهای هسته ای ساخته شده اند.  دانشمندان امیدوارند که روزی بتوانند عنصری با طول عمر بالاتر در آزمایشگاه بسازند حالا نظر تیمی از کمیته جهانی شیمی محض و کاربری (آیوپاک) و کمیته جهانی فیزیک محض و کاربردی  است که در ماههای آینده بررسی کند که عنصر ۱۱۵ شایسته چه نامی هست. آزمایشهای باید انجام شود تا به طور رسمی این عنصر دارای نام  شود.
 




:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: بازدید از این مطلب : 678
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : دو شنبه 7 بهمن 1392
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی